Geri
Aslan TAN

Aslan TAN

Tursav

Yönetim Kurulu Üyesi

1985 yılından bu yana turizmin pek çok alanında faaliyet gösterdim. Genellikle yeni iş fırsatlarını planlamış, programlamış ve gerçekleştirmiş iddialı, deneyimli, azimli ve disiplinli bir iş adamı olduğum söylenebilir.

 

İlgi alanlarım turizm, gelişmekte olan pazarlar, sağlık turizmi, geleneksel tıp uygulamaları, incoming tur operatörlüğü, charter uçak operasyonu, kaplıca ve termal turizm uygulamaları, gayrimenkul proje geliştirme ve işletme modellemeleri ve STK’larla işbirlikleridir.

 

1983-1987 yılları arasında Uludağ Üniversitesi İktisat Fakültesi, İktisat Bölümünde okudum.

Üniversite tezim “Türkiye ve Avrupa’da Kaplıca Turizmi” üzerineydi.

 

Profesyonel iş hayatım 1981- 1985 Talal Turizm A.Ş ‘de başladı. Donanım ve yazılım sektöründe Alternatif Yazılım ve Donanım Hizmetleri A.Ş ‘ye, hediyelik ürünler pazarında Yontu El Sanatları Hediyelik Eşya Üretim Fabrikasına ve Interkristal A.Ş. ‘ye ortak olarak iştirak ettim.

 

1982- 1989 yıllarında  Dorak Turist ve Seyahat Organizasyon Ltd. Şti. ve Tan Turizm Havayolu ve Taşımacılık A.Ş ‘de CEO olarak görev yaptım. Hac ve Umre operasyonları daha sonra hayat boyu devam etti.

 

1989- 2004 arasında Dorak Holding ile Güney Kore ve Italya incoming operasyonları , kongre ve toplantı organizasyonlarını yaptım. Turco Tour tur operatörlüğünde sayısız turizm faaliyeti gerçekleştirdim. Mas Cast Agency adlı bir ajans kurdum ve Mecca Abraj Al Bait (Zemzem Towers) Türkiye Satış Ofisi ve Distribütörlüğünü kurucu Ceo sıfatıyla yürüttüm.

 

1994- 2002 arasında  Dorus A.Ş., Moskova, Rusya (tur operatörlüğü şirketi), Charter Uçuş ve Sejour Organizasyonları (Kazakistan, Ukrayna, Azerbaycan, İran, Kırgızistan ve Özbekistan'dan Türkiye'ye turizm) New Millennium A.Ş. Tokyo / Japonya Kurulumu, (Tur operatörlüğü şirketi), New Millennium A.Ş. İtalya Ofisi (Tur operatörlüğü şirketi), Dorus A.Ş. Eğitim ve Turizm, Bulgaristan (tur operatörlüğü şirketi), Çin’den ilk grup turizm operasyonları (incoming) Beşiktaş Jimnastik A.Ş. ile ortak spor operasyonu, Güney Kore incoming operasyonları, Güney Afrika incoming operasyonları gibi Ulusal ve Uluslararası İş Girişimleri hayata geçirmek nasip oldu.

 

2002- 2005 yıllarında MAS Tourism LC. & Turco-Tour & Körfez Tour adlı şirketlerimizde

Gayrimenkul Geliştirme projesi olan Beykoz Maritza Site Konut Projesini ve muhtelif gayrimenkul geliştirme projelerinin yöneticiliğini ve danışmanlığını yaptım. 2005- 2015 döneminde Hak Grup bünyesinde pek çok başarılı turizm projesine imza attım.

 

Son dönemde gerçekleştirdiğimiz işler Hakan Pastanesi Beşiktaş (devletten devir,yapıldı), Senatör Hotel Taksim İstanbul (arsa temini,yapıldı) Radisson Blue Hotel Pera İstanbul (arsa temini,yapıldı) Radisson Blue Hotel Şişli (arsa temini,yapıldı) Okul Projesi, Çamlıca, Istanbul (proje safhasında) İstanbul Feneryolu Kentsel Dönüşüm Projesi (konut projesi)

CEMA İnşaat Twin Towers Projesi, (Plaza / Konut projesi), Tuzla İçmeler Spa &Jeotermal Projesi, (İstanbul Genel Koordinatörlük – Devam Ediyor) Istanbul Medical Thermal Health Hotel, Tuzla, Istanbul (Genel Koordinatör) Hilton Double Tree, Tuzla, Istanbul (Genel Koordinatörlük)

 

Şimdilerde Ayvalık/ Sarımsaklı Jeotermal Projesini başlattık Balıkesir İli Ayvalık İlçesi Küçükköy Semtinde Sarımsaklı, Badavut plajlarını ve Şeytan sofrası olarak bilinen bölgeyi de içine alan toplam 32.000.000 m² lik devasa bir jeotermal ruhsat sahasının sahibi olarak bölgeye turizm ve sağlık turizmi konusunda yeni yatırımlar yapmakla meşgulüm.

 

1998-2002 yılında İstanbul Ataşehir de Cici Portakallar Anaokulu ve Kreş ‘i ve 2002- 2019 yılında yine Ataşehir bölgesinde Yakin Ufuklar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ‘nde yatırımcı / danışman olarak başlayan eğitim sektöründeki yatırımlarımız, 2019 yılında İstanbul Sancaktepe’de Tree of Life, Waldorf Preschool ile devam ediyor.

 

 

Turizm Stratejileri Derneği dışında üyesi olduğum diğer sivil toplum örgütleri:

 

1. Merkezi Bölge Yürütme Kurulu Başkanı, TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği)

2. Başkan, Hac Komitesi, TÜRSAB

3. Yönetim Kurulu Üyesi, TURSAV (Turizm ve Seyahat Acenteleri Vakfı)

4. Başkan Yardımcısı, TÜRKAP (Türkiye Spa Thalasso ve Kaplıca Birliği)

5. Yönetim Kurulu Üyesi, ASIAD (Avrasya Sanayicileri ve İşadamları Derneği)

6. Üye, DÜBAMDER (Dünya Basın Mensupları Birliği)

7. Üye, MAREV (Mardin Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı)