Geri
Semih Selimoğlu

Semih Selimoğlu

SEGES

  • 01 Ara 2020

8 Kasım 1963 ‘de İstanbul Üsküdar doğumlu. İngilizce bilir. Bir çocuk babasıdır. Askerliğini Burdur 58. Topçu Piyade Er Eğitim Tugayı’nda yaptı.

 

EĞİTİM

İlk ve orta öğrenimimi İstanbul’da Moran ve Marmara Koleji'nde tamamladı. İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Eski Çağ Dilleri Kültürleri Bölümü’nden mezun oldu. İ.Ü. İşletme Fakültesi’nde “Turizm İşletme İhtisası” yaptı. Aynı üniversitede "Yönetim Organizasyonu” dalında Yüksek Lisansını tamamladı.

 

TURİZM DÖNEMİ

1988 yılında A Grubu 1686 belge numarası ile faaliyete geçen Ekinoks Travel’ın kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapıyor.

 

TURSAB DÖNEMİ

1989 - 1993 yıllarında Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Otel, Acente ve Rehber İlişkileri Komisyon Üyeliği, 1993-1995 yıllarında TÜRSAB Kadıköy BYK Başkanlığını yaptı. 1999 - 2003 yıllarında TÜRSAB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterliğini yaptı. Seyahat Acenteleri adına Başbakanlık sekizinci 5 yıllık Kalkınma Planı Alt Komisyon Üyeliği yaptı. Mavi Bayrak Projesi’nde bir dönem TÜRSAB’i temsilen görev aldı. 2002-2003 yıllarında Lütfü Kırdar Kongre Merkezinde denetçisi oldu. 2002 yılında da Özel TÜRSAB İstanbul Anadolu Otelcilik ve Meslek Okulu Kurucu Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.2018 yılında Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkan Danışmanlığı görevinde bulundu.

 

İSTANBUL TİCARET ODASI DÖNEMİ

1995 - 1999 yıllarında  İstanbul Ticaret Odası (İTO) 64 numaralı Meslek Komisyonu’nda Meslek Komitesi üyeliğini yaptı. 1999-2005 yıllarında İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyeliği ve Mehmet Yıldırım’ın Başkanlığı döneminde İTO Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2001 - 2005 yıllarında Tüketici Hakem Heyeti üyeliği yaptım. 2002 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) sektör kurulu üyeliğine seçildi. 2005 yılında İstanbul Convention Bureau &Visitors’da Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2015-2018 yılları arası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sektör Meclis Üyeliği görevinde bulundu

 

EĞİTMENLİK DÖNEMİ

1993 - 2004 yıllarında İ.Ü. Sosyal Bilimler Yüksek Okulu Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Görevlisi olarak görev yaptı. 2000 - 2004 yıllarında İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi Enstitüsü Turizm Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak yer aldı.

 

SİYASET DÖNEMİ

Cumhuriyet Halk Partisi aktif üyesidir. Siyasete Anavatan partisinde başladı. Anavatan Partisi Kadıköy İlçe yönetim kurulu üyeliği ve İstanbul İli İl yönetim kurulu üyeliği yaptı. Ataşehir Belediyesi 1. Dönem. kurucu meclis üyesi olup 2 yıl meclis 2. Başkan vekilliği, 3 yıl da Meclis Birinci Bakan vekilliği görevlerinde bulundu. Ayrıca Ataşehir Belediyesinin plan bütçe komisyon başkanlığı meclis denetim komisyonu başkanlığı görevlerini de yaptı.

 

SPOR DÖNEMİ

İTO spor kulübü kurucusudur. İTO SPOR Başkanvekilliği görevinde bulundu. Türkiye hentbol federasyonunda 2 dönem Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesi olup, Fenerbahçe spor kulübü Ataşehir temsilciliği yönetim kurulu başkanlığı yapmıştır.   

 

ÜYESİ OLDUĞU KULÜP, DERNEK ve VAKIFLAR

Fenerbahçe Spor Kulübü, Büyük Kulüp, Lises Vakfı, Türk Beceri Kazandırma Vakfı, Turizm Stratejileri Derneği