Geri
Reşat Nuri Erol

Reşat Nuri Erol

İslam Medeniyetleri Vakfı

Yönetim Kurulu Başkanı
  • 01 Ara 2020

Çocukluğumun ilk yılları Kosova ile anne memleketi Bosna’da geçti. 1957 yılında ailemle birlikte İstanbul’a, bir süre sonra da Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine, ardından İzmir’e yerleştik.

 

Yaklaşık on yaşında hayata atılarak  pek çok meslekte çalıştım. Kosova’da başladığım ilk tahsilimi Yeni İzmir İlkokulu’nda; İzmir’de başladığım orta ve lise tahsilimi, Burdur İmam-Hatip Lisesi (1970) ve Burdur Lisesi (1971) diplomalarını alarak tamamladım.

 

1971-72 yıllarında, yüksek tahsil (mühendislik) ve dil öğrenimi için Almanya’ya gittim.  1976 yılında, Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini, 1983’te Riyad Üniversitesi Arap Dili Enstitüsünü bitirdim.

 

1972’de, “Adil Düzen’in fikir babası Süleyman Karagülle ve arkadaşları ile Ak-Yay Mühendislik ve Müşavirlik Bürosunda ortak çalışmalara başladım.  Süleyman Karagülle MSP İzmir İl Başkanı olduğu dönemde de MSP İzmir Gençlik Kolu Başkanı olarak görev yaptım. Yine o dönemdeki on beş günlük Tek Yol dergisi ile Ak-Yay Kaynak Yayınlarının  kuruculuk ve yöneticiliğinde bulundum.

 

MSP İzmir Merkez İlçe Başkanı iken meydana gelen 12 Eylül 1980 darbesi ardından, 1981-88 yıllarında, S. Arabistan’da iki yıl tahsil ve beş yıl çalışma yaptım. 1988 yılında yeniden Türkiye’ye döndüm. RP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliği, İl Başkan Yardımcılığı; İslâm Medeniyeti Vakfı kurucu üyeliği ve genel sekreterlik görevlerinde bulundum, halen vakfın başkanlığını yapmaktayım.

 

Akevler İzmir Kooperatifi yöneticiliği, Akevler İstanbul Kooperatifleri kurucu başkanlığı yaptım; halen kooperatif üyesi ve yöneticisiyim. Yazılarım Millî Gazete, Tek Yol dergisi, AkEvler bültenleri ile değişik dergi ve gazetelerde yayımlandı. Akevler.org sitesinde binlerce makalem, onlarca kitabım ve 1000 haftadan fazla zamandan beri yayına hazırladığım "Kur'an ve İlim" seminer notları (Kur'an tefsiri notları) yayınlanmaktadır. Değişik televizyonlarda programlara katıldım. Birçok şirkette yöneticilik ve danışmanlık görevlerinde bulundum; halen danışmanlık hizmetlerini sürdürmekteyim.