Geri
Sadık Yoltay

Sadık Yoltay

  • 01 Ara 2020

18.05.1970 yılında İzmir ili Bayındır İlçesinde doğdum. İlkokulu Bayındır Dört eylül ilkokulunda, ortaokulu Bayındır imam Hatip Lisesinde, Liseyi Isparta Şarkikarağaç Endüstri Meslek Lisesi ve Konya Teknik Lisesinde tamamladım. Üniversiteyi Ankara Gazi Üniversitesinde okudum. İş hayatına T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde başladım.

On yıllık bir memuriyet sonrasında özel sektöre yönetici olarak transfer oldum. Özel sektörde ilk çalışmamı 5.5 yıl yurtdışında gerçekleştirdikten sonra, Türkiye’de 2005 yılında Kalite Yönetim Sistemleri Belgelendirme ve Danışmanlık sektöründe faaliyet gösteren bir girişim yaparak bu alanda başta İZMİR olmak üzere, İstanbul – Bursa – Antalya – Muğla – Aydın – Denizli gibi Anadolu’nun birçok ilinde faaliyet gösteren KOBİ’lere danışmanlık ve ev belgelendirme konularında çalışmalar yaptım.

Uluslararası Belgelendirme – Yatırım Projeleri – Devlet Destekleri Konularındaki faaliyetlerim halen devam etmekte olup, bireysel olarak da profesyonel yönetici olarak da Enerji-İnşaat-Geri Dönüşüm-Tarım-Gübre alanlarında faaliyet göstermekte olan yatırım şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği ve aktif yöneticilik icra etmekteyim.

Kobi’lerin Borsa İstanbul ve gelişmekte olan piyasalar borsasına açılımları, tarımda kimyasal gübre kullanımı, sektör araştırması, Türkiye’de tarımsal örgütlenme ve tarımsal birlikler, kullanılmış oto lastiklerin piroliz yöntemiyle % 100 geri kazanımı, Türkiye yerli madeni yağ sektörü araştırmaları üzerine yayınlanmış makalelerim bulunmaktadır.    

İstanbul Tarım Satış Kooperatifi Kurucu Başkanlığı, İzmir Kendir ve Kenevir Birliği Kurucu Üyeliği, Türkiye Madeni Yağ Sanayicileri Derneği Kurucu Genel Sekreterliği, Zeytin Dostu Derneği Üyeliği, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Üyeliği, Türkiye Tarım Kredi Üyeliği, Ziraat Odaları Birliği Üyeliği, Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Kurucu Başkanlığı gibi çeşitli Sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler aldım.

Uluslararası Kalite, Sektörel Yatırım ,Proje Yönetimi, SUKUK Finansmanı, Halka Arz Konuları halen üzerinde çalıştığım başlıca uzmanlık alanlarıdır. Orta Seviyede Arapça – İngilizce – Rusça bilmekteyim. 

Evli ve üç çocuk babasıyım. İzmir ve İstanbul’da ikamet etmekte olup, hobilerim arasında, toprakla uğraşmak en başta geleni olduğu için, zeytin yetiştiriciliği, erken hasat soğuk sıkım özel üretim zeytinyağı ve çukulat incir üretimi yoğun çalışma yaptığım tarımsal alanlardandır.

Beyemmi “ Yöresel ve Geleneksel ürünler ile “Komşuana” Yöresel ve Geleneksel Şifalı Ürünler Konseptinde 2 tarımsal ürün markasının da sahibiyim.

“C.S.C. Car Service Center” Markası ile de Ülkemizin Dinamik Otomotiv Sektörüne TEKNOLOJİK Servis Ekipmanları  Satışı ile  Anahtar Teslimi  Yetkili Egsoz Emisyon Ölçüm İstasyonu kurulumu gerçekleştiren bir girişimin de ortağıyım.