Geri
Esra Baltaş

Esra Baltaş

1977 İstanbul doğumluyum. İlk ve Orta öğrenimimi Yalova da, Lise öğrenimimi Etiler İstanbul Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde tamamladım.

 

Öğrenimim esnasında 2 yıl The Bosphorus Swissotel’de Servis Alanında Stajımı yaparken, Swissotel Müdür Yardımcısı İsmail Çalıklardan Özel Başarı referansı alarak görevimi tamamlayıp, Milli Eğitim Bakanlığının Otelcilik okulları arasında gerçekleşen Mutfak & Servis alanındaki yarışmada okuluma İstanbul 1.’liği elde ederek Onur Belgesi getirdim.

 

Çok severek okuduğum okulumdan mezun olduktan sonra 1996 yılında çalışma hayatıma Sağlık sektöründe Bilim İlaç da başlayıp, Novo Nordisk ve Wyeth İlaçları AŞ firmalarında Satış Pazarlama departmanlarında görev alırken, International Newport Üniversitesi işletme bölümünü gündüz çalışıp gece okuyarak 4 senelik bölümü 2 senede bitirdim.

 

Gönlümde yatan aslan olan  Otelcilik sektörüne Marmara’nın incisi Avşa adasında 2 yıllık işletme tutarak yazın tatil turizmini yaptım. Ardından Bodrum Gölköy’de butik otel tutarak işletmecilik yaptım. Bu oteli ailevi sebeplerden ötürü devrettim.

 

Yalova Termal Black Bird Otel satış müdürlüğü görevine başladım. Otelin satılması ile bu görevim son erdi. Halen Turizm sektöründe çeşitli girişimlerin içerisinde çalışıyorum.