Geri
Gürol Demir

Gürol Demir

  • 01 Ara 2020

1946 Manyas doğumluyum. Ankara’da otelcilik okulundan mezun olduktan sonra, 1975 yılında Nevşehir Orsan Otelde ve ardından 1977 yılında Kayseri Hattat Otelde bir otel müdürü olarak başlayan profesyonel turizm kariyerim; 1980 yılından 2010 yılına kadar Gönen Kaplıcaları İşletmeleri AŞ ‘nin Genel Müdürü olarak devam etti.

Kuşadası İmbat Oteli, Pamukkale Hierapolis Tatil Köyü, Çeşme Club Kardia Tatil köyü gibi Salihli Lidya Otelcilik gibi pek çok büyük turizm işletmelerinin Genel Müdürlüklerini yaptım.

1980 yılında tanıştığım jeotermal turizm hayatımın bir parçası oldu. 1996 yılında kurduğum “TERMAL TOUR” Seyahat Acentesi ile otel yöneticilikleri dışında acentecilik faaliyetlerinde de bulundum.

Zaman içinde Termal Turizm konusunda uzmanlaştım. Jeotermal turizm alanında hem çok çalıştım hem de geniş bir bilgi birikimi oluşturma imkanım oldu.

“Kaplıca ve Sağlık Otelleri Derneği” ile “  Kaplıca Talasso ve Kür Merkezleri Derneği (TURKKAP), Türk Kaplıca Tıbbi ve Balneoloji Derneği, Gönen Kafkas Kültür Derneği ve Kafkas Federasyonu (KAFFED) gibi sivil toplum örgütlerinde ve ayrıca Avrupa Kaplıcalar Birliği ile Balkan Spa Summit gibi uluslar arası faaliyetlerde çalıştım. emek verdim.

Yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda tv programında jeotermal turizm ile sağlık turizmi konusunda entelektüel birikimlerimi insanlar ile paylaşma imkanı buldum. Kültürel ve mesleki birikimlerimi kitap haline dönüştürerek “SUYUN GÜCÜ” ve “KAF DAĞININ İNSANLARI” adlı iki kitap yayınladım.