Geri
M. U. Burçay ÖRÜN

M. U. Burçay ÖRÜN

Turizm Stratejileri Derneği (TURİST)

Genel Sekreter

1970 yılında İstanbul’da doğdum. Evli ve bir çocuk sahibiyim. İş hayatıma bebek yaşımda Çarşıkapı yer altı geçidinde bir plakçı dükkanının vitrin mankeni olarak başladım. Çocukluğum Beyazıt bölgesinde turistik dükkanları açıp kapatmak ve tezgahtarlıkla başladı. 1980’li yılların ilk yarısında Bakırköy halkına kitap okuyan korsan radyo yayını içerikleri ile Bakırköy bölgesinde aranan gizemli bir ses sanatçısı olmayı başardım.

Lise çağına geldiğimde, kendi ürettiğim ürünlerimi çeşitli okullarda satan okul temsilcilerinden oluşan mikro bir ağa sahip olmuştum. Lise çağlarından itibaren, üniversite hayatım boyunca birçok amatör tiyatro kurup işlettim. Üniversite sınavlarına girmek gibi bir meslek edindim.

Ömrüm boyunca 10’dan fazla üniversiteyi kazanmak nasip oldu. Yıldız Üniversitesi Matematik Mühendisliği ve Anadolu Üniversitesi Sinema Televizyon, İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon bölümlerinde okumuşluğum var. Kazandığım diğer üniversitelere gitmek nasip olmadı.

Üniversite yıllarımda da çalışmaya devam ettim.  Türkiye’nin İlk Özel Radyosu Genç Radyo ile başlayan macera çok sayıda radyo ve televizyon kanalı kurup işletmemle devam etti. Çok sayıda radyo ve televizyon programı yaptım. Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliğinde kurucu üye oldum.

1999 depreminin ardından teknoloji geliştirme işleri ile tanıştım. Yenilikçi ve inovatif yönü olan çok sayıda yazılım, elektronik ve mekatronik projesi geliştiren şirketlerde ve projelerde ortak oldum. Elektronik yayıncılık ile ilgili çok sayıda faaliyetin içerisindeyim.

Meğer pazarlama iletişimi ve pazarlama stratejileri en kabiliyetli olduğum konularmış. Yıllar sonra fark ettim. Turizm sektörü hayatımın her döneminde ilgilendiğim ve ilgilenmeye devam ettiğim bir sektör oldu. Yayıncılık, yapımcılık ve organizasyon işlerine yaş ilerledikçe mentörlük ve danışmanlık gibi nosyonlar eklendi.

Bir dostun bana öğrettiği gibi: Söylenecek son söze en güzel örnek, ağaçlara benzeyip ayakta ölmek !